Värmepumpar

Letar du efter någon som installerar och säljer värmepumpar av högsta kvalitet? Klimatkonsult El & Service har mångårig branscherfarenhet av kyla, värme och ventilation.

Hos oss hittar du klimatlösningar i form av luft/luftvärmepumpar, luft/vattenvärmepumpar samt bergvärmepumpar från marknadsledande varumärken. Vi säljer högkvalitativa värmepumpar som garanterar energieffektivisering.

Klimatkonsult El & Service åtar sig uppdrag i Stockholm med omnejd och utför installationer, service och underhåll av värmepumpar i villor, fritidshus och kommersiella fastigheter.

Vår verkstad finns på Sundbyvägen 42 i Spånga. Vi på Klimatkonsult El & Service reder gärna ut dina funderingar och åtar oss både små och stora uppdrag. Ring oss för gratis rådgivning.

Värmepump för företag

Våra tjänster

En värmepump måste ha hög driftsäkerhet och fungera på ett effektivt samt energioptimalt sätt. För att detta ska uppnås så bör du se till att anläggningen får regelbunden service och underhåll. Vårt skickliga team hjälper dig gärna med detta.

Klimatkonsult El & Service har ett brett utbud av tjänster och utför till exempel:

 • reparation
 • underhåll och service
 • regelbunden kontroll av läckage
 • optimering av energi samt analys av kapacitet

Vi är ett kundanpassat företag och vill att våra klienter ska känna sig trygga när de vänder sig till oss. Klimatkonsult El & Service är certifierat av Incert samt ackrediterat av Swedac.

Skillnaden mellan olika värmepumpar

Att välja värmepump kan vara knepigt och det finns många alternativ på marknaden. Det finns till exempel luft/luftvärmepump, luft/vattenvärmepump samt bergvärmepump. Vad som är bäst för just dig beror bland annat på ditt hus och på tomten som byggnaden står på.

Olika värmepumpar har olika egenskaper och funktioner. Här kan du läsa om några av skillnaderna mellan de värmepumpar som finns:

 • luft/luftvärmepump – hämtar energi direkt från luften utomhus och sprider den som luftburen värme i ditt hus.
 • luft/vattenvärmepump – överför energi från utomhusluft till det vattenburna värmesystemet i huset.
 • bergvärmepump – hämtar sin energi från berg, jord, sjö eller grundvatten. Välj en bergvärmepump om du vill ha en värmepump som ger stor energibesparing.

Att tänka på inför köpet av värmepump

Klimatkonsult El & Service rekommenderar dig att fundera på följande när du ska köpa värmepump:

 • Ljudnivån – de flesta uppskattar behagliga ljudnivåer och därför är det viktigt att du undersöker om värmepumpen är tyst eller högljudd.
 • Vilken värmepump passar mig bäst – för att få svar på detta kan du till exempel söka information på nätet samt i facktidskrifter. Vi på Klimatkonsult El & Service hjälper dig gärna att hitta rätt.
 • Kostnaden – priset för en värmepump varierar och kan naturligtvis vara en avgörande faktor för många. Rådfråga en expert om du är osäker och tänk på att välja en produkt som är trygg.
 • Installationen – en produkt som säljs med köldmedium innehåller vätska eller gas som kan explodera under högt tryck. Värmepumpar ska därför installeras av ett ackrediterat proffs.