Ventilation

Har du bra eller dålig ventilation i ditt hem eller på ditt kontor? Ventilation som fungerar märks inte av och bara existerar i bakgrunden. Däremot så känns det direkt om luften i ett rum är dålig och den påverkar oss negativt på olika sätt. Numera finns det regler som styr hur luftutbytet i en fastighet eller i en bostad ska ske. Boverket kräver att det ska finnas någon sorts ventilationssystem.

Klimatkonsult El & Service AB utför service, reparationer och underhåll av ventilationssystem och ventilationsaggregat i bostäder, kontor och kommersiella fastigheter. Vi har gedigen erfarenhet av ventilation till olika sorters lokaler och genomför alla uppdrag med effektivitet och noggrannhet.

Vår verkstad finns på Sundbyvägen 42 i Spånga. Hör gärna av dig om du vill ha mer information om våra produkter och tjänster inom ventilation.

Ventilation | Klimatkonsult El & Service AB i Stockholm

Ventilationssystem

Ventilationssystem har två uppdrag – att föra in ren luft i huset på rätt ställe och att föra bort förorenad luft. Om systemet är av dålig kvalitet så kan temperaturen och koldioxidhalten i huset öka och det kan resultera i att de boende blir trötta, får huvudvärk och försämrade slemhinnor samt får en dålig allmän motståndskraft. Det är med andra ord väldigt viktigt att ha ett ventilationssystem som fungerar bra för att uppnå en god inomhusmiljö.

Det finns olika sorters ventilationssystem:

  • självdragsventilation
  • fläktstyrd frånluftsventilation
  • fläktstyrd från- och tilluftsventilation
  • fläktstyrd från- och tilluftsventilation med värmeväxling

Klimatkonsult El & Service har ett varierat utbud av ventilationssystem av hög kvalitet till rimliga priser.

Ventilationsaggregat

Det finns olika sätt att försäkra sig om att ventilationen i hemmet eller på kontoret är bra. En bra metod är att låta oss på Klimatkonsult El & Service AB installera ett ventilationsaggregat samt att anlita oss vid behov av service.

När du ska köpa ett ventilationsaggregat så bör du först fundera över vilka behov du har. Det kan vara bra att veta att det finns ventilationsaggregat med och utan värmeväxlare samt att det finns vissa skillnader mellan dessa.

Ett aggregat som utrustats med en värmeväxlare skapar ventilation med värmeåtervinning. Den här sortens ventilationsaggregat är väldigt bra om du vill ha en energieffektiv lösning i ditt hem. Ventilationsaggregat utan värmeväxlare är ett lämpligt alternativ om du inte behöver värmeåtervinning.